Moje kulajda

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

hrst sušených hub
sůl
4-5 brambor
1 lžička drceného kmínu
100 ml octa
4 vejce
asi 30 g hladké mouky
250 g zakysané smetany
drcený černý pepř
několik snítek čerstvého kopru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby vysypeme do litru osolené vody (nebo houbového vývaru) a vaříme přibližně 10 minut.
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce k houbám. Přisypeme kmín, promícháme a necháme vše vařit.

  2. V jiném hrnci přivedeme k varu asi 750 ml vody a vlijeme do ní ocet. Rozklepneme jedno vejce a opatrně ji vložíme do octové vody. Lžící přehrnujeme bílek přes žloutek a vaříme asi 4 minuty. Pak vejce vyjmeme a stejným způsobem uvaříme i zbylá vejce.

  3. Když jsou brambory téměř měkké, zajistíme základ polévky moukou rozmíchanou ve smetaně. Polévku povaříme ještě asi 5 minut. Pak jí dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní nasekaný kopr. Na talíři doplníme každou porci vejcem.

Poznámka

Dobrou chuť přeji :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje kulajda

  • Lenunka Lenunka

    Misko, malá vychytávka, když tu octovou vodu v hrnci roztočíte a do vzniklého víru uprostřed vyklepnete vejce, obalí se vám bílek kolem dokola žloutku sám a nemusíte nic přehrnovat:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: příprava kulajdy kulajda recept top recepty kulajda kulajda kulajda recept ze sušených hub kulajda ze sušených hub kulajda top recepty top recept na kulajdu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít