Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy dlouho

dlouho

9. 8. 2009 18:16

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 406 kJ / 1 292 kcal
Bílkoviny64,68 g
Tuky31,97 g
Vláknina68,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,15 g
Sacharidy169,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tenkhle recept není ani trochu můj, je od Spisera z Labuznika. Protože osvěta se musí šířit, protože mám pomalý hrnec rád a cibulovou polévku taky, neodolal jsem a přidal ho sem.

Bez autorova souhlasu, ale věřím, že by nic nenamítal, jak ho znám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiří Bureš

22. 5. 2011 18:01

Dneska jsme v babiččiných receptech sáhli po cibulačce: http://recepty.jiribures.cz/polevky/cibulova-polev.... Není tak sofistikovaná, jak tato, ale taky byla dobrá.

drahulin drahulin

13. 12. 2009 18:15

Iljušo,díky.Čím dál víc o něm přemyšlím.;-)

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 18:09

Drahuš - mrkni sem http://www.mujmultimarket.cz/infobox/pomaly-hrnec-..., doporučuji si trochu připlatit a koupit s kameninovou nádobou ;-)

drahulin drahulin

13. 12. 2009 18:03

Mám dotaz na PH.Taky o něm uvažuji,ale nevím nic,např.jaká značka atd.

Jikotka Jikotka

13. 12. 2009 17:56

Musím souhlasit s chválou PH,pořídila jsem si ho a zrovna dneska jsem dělala polévku z kuřecích koster,je vynikající...a je opravdu velký rozdíl mezi PH a vařením na plotně.Cibulačku také jednou zkusím,recept si ukládám :-p:yes::-D bodík letí...

maris maris

13. 12. 2009 17:40

Papričko, Iljuša je moudrá žena;-), dej na její rady, já s ní plně souhlasím a PH moc doporučuji :yes::-))

magdalenka magdalenka

13. 12. 2009 17:34

Iljuša, cibuľa skaramelizovaná v PH je báseň...šalát z pečenej cibule, vysmážaná cibuľa detto...

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 17:22

Milá Papričko - jestli ti něco může v tvém životě zaměstnané ženy pomoci (důchodcům, zahrádkářům a ženám v domácnosti doporučuji též - mají více času na své koníčky, děti, studium University 3-tího věku :-D:-D) je to právě onen pomalý hrnec. Najdi mu místečko v kuchyni - nebudeš litovat. Toník je masožravec - bude velmi spokojen, úprava v hrnci je i dietní - budeš spokojena i ty. Však nadarmo se neříká - Čas jsou peníze ( v Americe to již pochopili, nám to trvá - jako všechno - déle);-)

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 17:18

Bibinko - jsme silně "cibulová rodina" - zaplať bůh - snad se nás díky tomu nechytají běžná vir. onemocnění (ťuk,ťuk). Vařím cibulačku na všechny způsoby - představ si cibulku, kterou máš jako přílohu třeba k biftečku - takovou tu dobrou šťávičku, která se ti udělá spojením masíčka a cibule - tak asi tak nějak (až sladce) chutná tato polévka. No a závěr - byl jí plný PH - není - zítra příjde na řadu nějaká jiná :-D

Bibinka Bibinka

13. 12. 2009 17:10

Iljušo,tak bych ty 2 polévky tak ráda porovnala-chuťově, jaký je v nich asi rozdíl;-):-)my už jsme jí bohužel dneska dojedli;-)ale ta tvoje mi připadá hustější, taková jako omáčková a vývar bude asi táhnout za ten dlouhej čas. Fotky jsou pěkný:yes:

Paprika Paprika

13. 12. 2009 17:06

Iljušo - :-O ty jedeš i v PH ??? Vypadá to skvěle:yes::yes:.
Já s jeho pořízením stále váhám, mám plnou kuchyň a nebím kam bych ho dala:-(. Ale nahlodaná už jsem ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 12. 2009 15:01

No jo, plus už jsem dala, ale moc hezkéééééé! Iljuso;-)

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 14:48

Včera večer jsem "vyslala posly" do Billy - koupili mi cibuli červenou, bílou (z domácích zásob jsem přidala ještě žlutou a kousek jarní cibulky) - nakrájela jsem a zapla ráno v 5 hodin pomalý hrnec. Nejdříve jsem jej dala na doporučené High, ale po dvou hodinách jsem přepla na Low a vařila 6 hodin - s tím, že po pěti hodinách jsem přidala sůl, pepř .. Důvod, proč jsem přepla na Low je ten, že se cibule začala připékat a bylo nutno polévku neustále míchat.
Neměla jsem petrželku na ozdobu, snad autor promine :-D Toustíky jsem dělala z celozrnné housky, sypala čedarem a kouskem nivy :-p Vývar byl použit z hovězího masa, které jsem vařila na dnešní oběd (koprovka ;-))

Díky za receptík - bodík letí ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 12. 2009 10:43

Drobek Máš úplně pravdu. Papiňák používám denně, PH nemám, ale rozhodně jsou to super pomocníci. Moc hezky jsi to napsal;-)

Drobek Drobek

12. 12. 2009 17:54

:-K Protože ten recept jsem sem dal já, musím teď něco dodat.
Děkuju Bibince za přidané fotky, teď je recept úplný. A na fotkách není vidět, že se polévka vařila v hrnci normálním.:-))
Jistě, pomalý hrnec je něco jiného, dušená masa a gulášky a vůbec jídla z pomalého hrnce jsou náramná, omáčka už je rovnou rozleželá jako po pár dnech, když se uvařila normálně. Právě tak jako papiňák vnesl docela nové chutě do klasických receptů, dá se to říct i o pomalém hrnci.:-O
Jistě, jsou lidé proti, ale odsuzovat je za to je nesmysl. Právě tak jako někdo věří tomu kolik elektriky to "sežere". Opak je pravdou, za 8 hodin spotřebuje míň proudu než elektrický sporák za hodinu. Jen halt ne každý umí počítat, ale to je zase jeho věc. :-8 Jsou lidé, jednoho znám, kteří jsou proti papiňáku a tvrdí, že je maso z něj tvrdé. Já tvrdím, ať si dělá každý co chce, je to jeho, nebo její kuchyně a jejich jídlo. A jestli má někdo trpělivost vařit polévku 3 hodiny jako kdysi Rettigová, pak mohu jen říct - klobouk dolů, to bych nedokázal.:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulová polévka cibulová polévka recept polévka cibulová recept na cibulovou polévku recept na cibulačku pomalý hrnec recept cibulová polévka cibulova cibulova polivka cibulova polievka recept recepty cibulová polévka pomalý hrnec polévky pomalý hrnec recepty cibulková polevka cibulačka v pomalém hrnci polévky z pomalého hrnce polévka pomalý hrnec pomalý hrnec polevka polévky v pomalém hrnci cibulová polévka podle polreicha

Suroviny: cibule, olej olivový, vývar hovězí, voda, sůl, pepř, chléb toustový tmavý, sýr nastrouhaný, petrželka

TopRecepty.cz

Cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPnv