Nutriční hodnoty (Pečená husí játra - libamáj)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 639 kJ / 1 587 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,53 g |
| Tuky | 71,15 g |
| – nasycené | 33,93 g |
| – nenasycené | 31,75 g |
| –– mononenasycené | 24,96 g |
| –– polynenasycené | 6,80 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 37,68 g |
| Cholesterol | 2,47 g |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 96,42 g |
| – cukry | 28,56 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g husích jater | Játra husí | 500 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 2 2 menší červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 3 3 neoloupané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce sádla (lepší je husí, ale vepřové nevadí) | Sádlo vepřové | 52.5 g |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| l l žíce plátkovaných mandlí | Mandle neloupané | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| lžička lžička červené sladké papriky (dala jsem uzenou) | Paprika červená sušená |