Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalmátské čufty s bulgurem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luucca Luucca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 943 kJ /
703 kcal
Bílkoviny96,98 g
Tuky26,20 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 713 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy17,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl
Z masa utvoříme 8 válečků, které opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji. Krok 2: Maso vyjmeme a do oleje vložíme cibuli, krátce orestujeme. Přidáme rajčata z plechovky, kečup a koření. Vrátíme nazpět maso. Dusíme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou. Krok 3: Přidáme papriku na proužky a dusíme asi 10 minut, aby byla na skus. Přidáme hrášek a okurku na kostky. Odstavíme, vybereme nové koření a bobkový list a přidáme zakysanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo cukrem, pokud je omáčka kyselejší.
Podáváme s rýží, bulgurem, kuskusem.

Zveřejněno 30. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmátské čufty s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqKY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmátské čufty s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqKY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, žemle, cibule, vejce, sůl, pepř, paprika sušená sladká, rajče drcené, paprika čerstvá zelená, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, smetana zakysaná, kečup sladký, cukr, pepř mletý, sůl, koření nové koření, bobkový list, voda, olej

Přidat fotografie receptu