Nutriční hodnoty (Vydatná celerová polévka s kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 827 kJ / 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,00 g |
Tuky | 31,76 g |
– nasycené | 4,17 g |
– nenasycené | 24,34 g |
–– mononenasycené | 16,07 g |
–– polynenasycené | 8,27 g |
––– omega 3 | 1,77 g |
Vláknina | 39,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 109,70 g |
– cukry | 22,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g kroupy | Kroupy ječné | 100 g |
500 g 500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
350 g 350 g směs libovolné další zeleniny (např. mražená polévková směs) | Mrkev čerstvá | 350 g |
1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
libeček | Libeček čerstvý | |
celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
Vegeta natur nebo bylinková sůl | Kořenící směs sypká | |
česnek | Česnek čerstvý | |
1,5 l 1,5 l vody nebo masového vývaru (den předem uvařený, po vychladnutí odebrán tuk) | Voda | 1500 ml |