Nutriční hodnoty (Moučník margotka s chutí jablek a skořice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 119 kJ / 4 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,85 g |
| Tuky | 214,18 g |
| – nasycené | 68,75 g |
| – nenasycené | 131,98 g |
| –– mononenasycené | 95,11 g |
| –– polynenasycené | 36,87 g |
| ––– omega 3 | 9,39 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 474 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 562,53 g |
| – cukry | 195,53 g |
| ––– laktóza | 11,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 čokoláda Margot s příchutí jablek a skořice | Čokoládová tyčinka | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 100 ml 100 ml rumu | Rum | 100 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 kelímek 1 kelímek pařížské šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |