Nutriční hodnoty (Kynutá perníková bábovka s jablečnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 303 kJ / 1 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,61 g |
| Tuky | 16,97 g |
| – nasycené | 5,51 g |
| – nenasycené | 8,67 g |
| –– mononenasycené | 4,40 g |
| –– polynenasycené | 4,27 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 31,02 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 328,27 g |
| – cukry | 75,56 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g celozrnné mouky (já použila špaldovou) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 350 g |
| 1 1 poctivá lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 1 lžička 1 lžička stévie | Stevie sušená | 5 g |
| 150 ml 150 ml mléka (záleží na savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí (cca 20 g) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 4.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |