Nutriční hodnoty (Kynutá perníková bábovka s jablečnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 303 kJ / 1 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,61 g |
Tuky | 16,97 g |
– nasycené | 5,51 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 4,40 g |
–– polynenasycené | 4,27 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 222 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 328,27 g |
– cukry | 75,56 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g celozrnné mouky (já použila špaldovou) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 350 g |
1 1 poctivá lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
1 lžička 1 lžička stévie | Stevie sušená | 5 g |
150 ml 150 ml mléka (záleží na savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1/2 kostky 1/2 kostky droždí (cca 20 g) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 lžička 1 lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 4.5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |