Nutriční hodnoty (Kopřivové suflé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 148 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,31 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,39 g |
Tuky | 50,59 g |
– nasycené | 31,53 g |
– nenasycené | 17,93 g |
–– mononenasycené | 16,19 g |
–– polynenasycené | 1,73 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 49,87 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,41 g |
Sacharidy | 56,31 g |
– cukry | 28,40 g |
––– laktóza | 19,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
4 4 vrchovaté kávové lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
necelé 2 dl necelé 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
150 g 150 g strouhaného sýra (já měla Blaťácké zlato) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
asi 200 g asi 200 g mladých kopřiv nebo jiné zeleniny (omýt, spařit a nasekat nadrobno) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 200 g |
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
3-4 3-4 vejce - bílky zvlášť | Vaječný bílek | 115.5 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
změklé máslo | Máslo kravské | |
strouhanka na vymazání a vysypání formiček | Strouhanka pšeničná |