Nutriční hodnoty (Špaldovo-pohankové řezy s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 946 kJ / 2 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,90 g |
| Tuky | 103,18 g |
| – nasycené | 34,87 g |
| – nenasycené | 59,68 g |
| –– mononenasycené | 44,76 g |
| –– polynenasycené | 14,92 g |
| ––– omega 3 | 3,72 g |
| Vláknina | 30,20 g |
| Cholesterol | 652 mg |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 250,26 g |
| – cukry | 128,64 g |
| ––– laktóza | 5,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 oloupaná nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
| 50 g 50 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 50 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |