Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta na červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 813 kJ / 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,04 g |
| Tuky | 21,23 g |
| – nasycené | 13,42 g |
| – nenasycené | 7,37 g |
| –– mononenasycené | 6,59 g |
| –– polynenasycené | 0,78 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 13,65 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 39,80 g |
| – cukry | 19,78 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| jehněčí kýta | Jehněčí kýta | |
| 400-500 ml 400-500 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 450 ml |
| 3 3 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 menší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 svazek 1 svazek bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový |