Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta na červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 813 kJ / 672 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 5,21 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,04 g | 
| Tuky | 21,23 g | 
| – nasycené | 13,42 g | 
| – nenasycené | 7,37 g | 
| –– mononenasycené | 6,59 g | 
| –– polynenasycené | 0,78 g | 
| ––– omega 3 | 0,08 g | 
| Vláknina | 13,65 g | 
| Cholesterol | 64 mg | 
| Sodík | 158 mg | 
| Sůl | 0,30 g | 
| Sacharidy | 39,80 g | 
| – cukry | 19,78 g | 
| ––– laktóza | 0,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| jehněčí kýta | Jehněčí kýta | |
| 400-500 ml 400-500 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 450 ml | 
| 3 3 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g | 
| 2 2 menší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 1 svazek 1 svazek bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g | 
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | 
 
	