Nutriční hodnoty (Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 622 kJ / 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,84 g |
| Tuky | 16,82 g |
| – nasycené | 7,75 g |
| – nenasycené | 8,80 g |
| –– mononenasycené | 6,36 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 32,89 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 547 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 33,84 g |
| – cukry | 13,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 silnější plátky hovězí roštěnky | Hovězí roštěnec | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 sklenka 1 sklenka Boloňské omáčky | ||
| 1 1 mrkev (nakrájená na drobné kostičky) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 silnější plátek celeru (nakrájený na drobné kostičky) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 10 10 olivy ve slaném nálevu rozkrojených na polovinu | ||
| 1 lžička 1 lžička škrobu (rozmíchat ve vodě) | Bramborový škrob | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |