Nutriční hodnoty (Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 650 kJ / 2 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 238,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,06 g |
| Tuky | 89,90 g |
| – nasycené | 25,76 g |
| – nenasycené | 46,06 g |
| –– mononenasycené | 37,75 g |
| –– polynenasycené | 8,31 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 62,70 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 3,09 g |
| Sůl | 7,22 g |
| Sacharidy | 105,69 g |
| – cukry | 63,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
| 250 g 250 g uzeného bůčku (výborný je na těchto stránkách hojně diskutovaný německý špek, který koupíte v Lidlu již nakrájený) | Vepřový bok uzený | 250 g |
| klobása (třeba ostravská) | Klobása | |
| 1 kg 1 kg cibule (dávám sotva polovinu) | Cibule čerstvá | 1000 g |
| červené víno plné chuti, může být polosuché | Víno červené suché | |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 1 1 střední syrová brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| kousek kousek petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička kečupu | Kečup sladký | 5 ml |
| 1 1 plná polévková lžíce rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | |
| paprika sladká | Paprika červená sušená | |
| paprika pálivá | Paprika pálivá | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |