Nutriční hodnoty (Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 378 kJ / 3 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
Tuky | 111,62 g |
– nasycené | 19,44 g |
– nenasycené | 83,50 g |
–– mononenasycené | 59,20 g |
–– polynenasycené | 24,30 g |
––– omega 3 | 6,21 g |
Vláknina | 32,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 640,90 g |
– cukry | 359,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml čokoládového kefírového mléka | ||
75 ml 75 ml oleje | Olej řepkový | 75 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
350 g 350 g cukru krupice | Cukr bílý | 350 g |
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
1 1 rovná lžíce jedlé sody | Jedlá soda | |
4 lžíce 4 lžíce kakaa | Kakao prášek | 100 g |
50 g 50 g kvalitní strouhané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 50 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
želatina na dort (nemusí být) | Želatina vepřová | |
jahodový džus (nemusí být) | Džus jahodový | |
tuk na vymazání dortové formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání dortové formy | Mouka pšeničná hrubá |