Nutriční hodnoty (Petrželová polévka s vajíčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 844 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 67,73 g |
– nasycené | 16,88 g |
– nenasycené | 47,56 g |
–– mononenasycené | 32,83 g |
–– polynenasycené | 14,73 g |
––– omega 3 | 1,03 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-2 1-2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
asi 10 dkg 10 dkg tuku | Margarín | 100 g |
polévkové lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
pepř | Pepř černý | |
vývar -nebo kostka bujonu | Vývar hovězí | |
oregáno | Oregano sušené | |
2 2 polévkové lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |