Domácí vafle

Semy.cz Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 52 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

375 ml mléka
Nyní v akci
1/2 lžičky soli
Nyní v akci
1,5 lžíce cukru krupice
Nyní v akci
3 vejce
440 ml hladké mouky
8 lžic oleje
1/2 balíčku prášku do pečiva
šlehačka na ozdobu
džem nebo marmeláda (nebo čokoládová poleva na potření)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko.

  2. Šleháme tak dlouho, dokud těsto není úplně hladké, bez hrudek. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme. Ještě vlažné potíráme dle chuti marmeládou, džemem, čokoládou a ozdobíme šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vafle

  • pindrush pindrush

    verca:Dnes jsem dělala poprvé vafle,ale podle jiného receptu a byla jsem hodně zklamaná.Co se týká křupavosti je třeba je opravdu opéct až chytnou barvu a pak je odložit na mřížku.;-) Také mám vaflovač(toustovač) z Lidlu:-)

    Odpovědět

  • hkollmannova hkollmannova

    verca: my 1/3 hladké mouky nahrazujeme celozrnou moukou a pak jsou opravdu křupavé. Tak to dělají v Norsku. Doporučuji.

    Odpovědět

  • Kubová Kamila Kubová Kamila

    Moc dobré :-p

    Odpovědět

  • lady lady

    vynikající recept, těsto vůbec není řídké, spíš naopak.

    Odpovědět

  • pa.liska pa.liska

    Vynikající. Koupila jsem si nový vaflovač a zkusila poprvé a hned se povedly a chutnaly.Protože nerada měřím mouku v ml, tak na poprvé jsem samozřejmě odměřila a hned jsem přesypala na váhu. Příště tedy odvážím 300g namísto 440ml.:yes:

    Odpovědět

  • March March

    Výborné, jiný recept už ani zkoušet nebudu, všichni se olizovali až za ušima...Já jich udělala 18 z jedné dávky. 9 jsme snědli k snidani, dalších devět dala do mrazáku a vytáhla druhý den k snídani a byly opět jako právě upečené. :-D

    Odpovědět

  • verca verca

    Zdravim.Taky jsem tyto vafle vyzkousela a chutove jsou moc dobre akorat jsem si myslela ze budou vice krupave.Jsem ve vaflich zacatecnik a ani u jineho receptu se mi nezadarilo udelat je do krupava.Nevite nekdo cim to?Mam vaflovac z Lidlu.Diky

    Odpovědět

  • Pavel Pavel

    Alena Jourova: To bude určitě napsáno v návodu.

    Odpovědět

  • Alena Jourova Alena Jourova

    Vafle jsou uzasne ,mam chut si koupit vaflovac. Lidl nabizi od pondeli vaflovac za 300kc ,ale jak dlouho se vafle pecou ve vaflovaci? Prosim poradte ,dekuji.

    Odpovědět

  • Olena Štenclova Olena Štenclova

    Monika:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Monika: Cesto dávaj do stredu vaflovača. Ak ho dáš nie dostredu, neroztlačí ti ho na celú plochu rovnomerne. Musíš si vyskúšať, koľko ti ho treba, aby ti to nevytieklo von, treba počítať s tým, že sa krytom rozlačí a pečením trocha narastie.;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika

    Zkoušela jsem vafle, ale nevím kde je problém...těsto mi teče z vaflovače. Jedna strana je krásně opečená a druhá plohá a neopečená. Kde je chyba, v přístroji nebo těstě?

    Odpovědět

  • Veronika Veronika

    Dobrý den, právě jsem zkoušela Váš recept na vafle. (Byl to můj první pokus). Vafle se krásně povedly, těsto se nelepilo ani neroztékalo, na pohled byly vafle krásné, jen když jsem je ochutnala, tak mi přišly dost tvrdé. S těstem se mi pracovalo moc dobře, dělala jsem ho podle návodu, tak jsem se chtěla zeptat, kde jsem mohla udělat chybu, jelikož všichni tady v diskuzi píšou jak jsou super. :) Děkuju za odpověď :)

    Odpovědět

  • Krista Krista

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jdou udělat na normální pánvičce? :-)

    Odpovědět

  • kiki kiki

    super je to vyborny
    :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo