Domácí vafle

Semy.cz Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 56 názorů

Vafle
517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

375 ml mléka
1/2 lžičky soli
1,5 lžíce cukru krupice
3 vejce
440 ml hladké mouky
8 lžic oleje
1/2 balíčku prášku do pečiva
šlehačka na ozdobu
džem nebo marmeláda (nebo čokoládová poleva na potření)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko.

  2. Šleháme tak dlouho, dokud těsto není úplně hladké, bez hrudek. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme. Ještě vlažné potíráme dle chuti marmeládou, džemem, čokoládou a ozdobíme šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vafle

  • Ester Ester(neregistrovaný)

    Můžu se zeptat kolik je z toho vaflí? Děkuji
    :-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza (neregistrovaný)

    Jelikož jsem dlouho hledala recept na vafle, které by byli ne řídké, ale křupavé, tak jsem jich zkoušela opravdu hodně. A nakonec jsem našla tyto. Mé rodině chutnalo, a proto jsem byla s tímto vydařeným pokusem nadšená.
    Vřele doporučuji

    Odpovědět

  • eevza eevza

    Geniální, opravdu výborné vafle!!! přesně takový recept jsem hledala!!!<3<3<3 Právě je snídám :-p

    Odpovědět

  • Lenka Lenka (neregistrovaný)

    Jak dlouho vydrží ty vafle ? :-O Půjdu na noční tak jestli se to pak ještě dá jíst ? :-O

    Odpovědět

  • pindrush pindrush

    verca:Dnes jsem dělala poprvé vafle,ale podle jiného receptu a byla jsem hodně zklamaná.Co se týká křupavosti je třeba je opravdu opéct až chytnou barvu a pak je odložit na mřížku.;-) Také mám vaflovač(toustovač) z Lidlu:-)

    Odpovědět

  • hkollmannova hkollmannova(neregistrovaná)

    verca: my 1/3 hladké mouky nahrazujeme celozrnou moukou a pak jsou opravdu křupavé. Tak to dělají v Norsku. Doporučuji.

    Odpovědět

  • Kubová Kamila Kubová Kamila(neregistrovaná)

    Moc dobré :-p

    Odpovědět

  • lady lady(neregistrovaný)

    vynikající recept, těsto vůbec není řídké, spíš naopak.

    Odpovědět

  • pa.liska pa.liska(neregistrovaná)

    Vynikající. Koupila jsem si nový vaflovač a zkusila poprvé a hned se povedly a chutnaly.Protože nerada měřím mouku v ml, tak na poprvé jsem samozřejmě odměřila a hned jsem přesypala na váhu. Příště tedy odvážím 300g namísto 440ml.:yes:

    Odpovědět

  • March March(neregistrovaný)

    Výborné, jiný recept už ani zkoušet nebudu, všichni se olizovali až za ušima...Já jich udělala 18 z jedné dávky. 9 jsme snědli k snidani, dalších devět dala do mrazáku a vytáhla druhý den k snídani a byly opět jako právě upečené. :-D

    Odpovědět

  • verca verca(neregistrovaná)

    Zdravim.Taky jsem tyto vafle vyzkousela a chutove jsou moc dobre akorat jsem si myslela ze budou vice krupave.Jsem ve vaflich zacatecnik a ani u jineho receptu se mi nezadarilo udelat je do krupava.Nevite nekdo cim to?Mam vaflovac z Lidlu.Diky

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Alena Jourova: To bude určitě napsáno v návodu.

    Odpovědět

  • Alena Jourova Alena Jourova(neregistrovaná)

    Vafle jsou uzasne ,mam chut si koupit vaflovac. Lidl nabizi od pondeli vaflovac za 300kc ,ale jak dlouho se vafle pecou ve vaflovaci? Prosim poradte ,dekuji.

    Odpovědět

  • Olena Štenclova Olena Štenclova(neregistrovaná)

    Monika:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Monika: Cesto dávaj do stredu vaflovača. Ak ho dáš nie dostredu, neroztlačí ti ho na celú plochu rovnomerne. Musíš si vyskúšať, koľko ti ho treba, aby ti to nevytieklo von, treba počítať s tým, že sa krytom rozlačí a pečením trocha narastie.;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo