Nutriční hodnoty (Celerovomrkvová pomazánka od Petra Havlíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 042 kJ / 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
| Tuky | 25,72 g |
| – nasycené | 3,45 g |
| – nenasycené | 20,43 g |
| –– mononenasycené | 6,00 g |
| –– polynenasycené | 14,43 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 25,75 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 825 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 22,59 g |
| – cukry | 9,62 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 malý celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 30 g 30 g majolky (já použila yofresh) | Majonéza | 30 g |
| 150 g 150 g nízkotučného tvarohu | Tvaroh nízkotučný | 150 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| mandarinky na ozdobu (nemusí být) | Mandarinka čerstvá |