Nutriční hodnoty (Plněné olihně ( kalamáry ) s rajčatovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 424 kJ / 2 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 224,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,82 g |
| Tuky | 160,76 g |
| – nasycené | 48,18 g |
| – nenasycené | 96,38 g |
| –– mononenasycené | 64,10 g |
| –– polynenasycené | 32,28 g |
| ––– omega 3 | 8,00 g |
| Vláknina | 11,96 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 28,83 g |
| Sůl | 72,00 g |
| Sacharidy | 29,10 g |
| – cukry | 16,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 očištěné kalamáry (olihně čištění viz. odkaz v poznámce ) | Oliheň | |
| nakrájená chapadla z olihní | Oliheň | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 filety 4 filety ančoviček | Ančovičky v oleji | 800 g |
| 1 1 polévková lžíce piniových jader | Piniové ořechy | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| cca 5 5 polévkových lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| cca 3 3 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu | Parmezán | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 4 větší rajčata nebo drcená z plechovky | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| sušená bazalka | Bazalka sušená | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská |