Bujabéza

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Polévky 8 názorů

Suroviny

600-800 g rybího filé (správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější... Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře...)
5 šalotek
3-4 stroužky česneku
5 rajčat
1 lžíce rajčatového pyré
1 pórek
200 ml suchého bílého vína
600 ml rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru s přidáním rybí omáčky)
olivový olej
citrónová šťáva
bobkový list
tymián
rozmarýn
šalvěj
pepř
sůl
(Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná...)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zpěnit na olivovém oleji. Přidáme kolečka pórku (případně fenykl), rajský protlak a zalijeme vínem. Rajčata spaříme vařící vodou, prudce ochladíme, oloupeme slupku, nakrájíme je na kostky a přidáme do kastrolu. Vše zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj (po 1-2 větévkách nebo lístkách) a vaříme 10 minut.
    Poté přidáme na kostky nakrájenou rybu a vaříme ještě dalších 10 minut.
    Dochutíme citrónem, pepřem, solí, rybí omáčkou a případně doladíme špetkou cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Bujabéza

    • casino casino

      Baranovec:
      No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že :-(

      Odpovědět

    • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

      JanaDorazinova: Já musela zhubnout 10 kilo ! Podařilo se ! Víš kolik mám najednou nositelných věcí ve skříni!:-D:-D:-D

      Odpovědět

    • Baranovec Baranovec

      To je ale paskvil, česká rybí polévka

      Odpovědět

    • Renča Renča(neregistrovaná)

      javascript:; chutná!

      Odpovědět

    • pipre pipre

      Elizo, nejen krásná fotka, ale i recept je parádní:yes:2.

      Odpovědět

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

      Eli, já než jakýkoliv recept hodnotím, pořádně si ho přečtu, nedávám body jen za fotku, takže vím, že bych to docela asi i mohla, jenže, jestli by mne polévka zasytila, když si odpoledne můžu dát tak rajče, nebo kousek broskve? A pak až večeři.

      Odpovědět

    • Eliza Eliza(autorka receptu)

      Janinko, to je NAPROSTO dietní. Žádná mouka, jen netučná ryba, zelenina a 2 lžíce olivového oleje (na 4 porce!). Pro dietu ideální... Já bych do toho šla... Mám ještě jeden argument - bylinky voní doslova po celém bytě ;-)

      Odpovědět

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

      Eli, super, hned bych si dala, ale file a drůbeží je teď mou hlavní stravou, jako hlavní jídlo, polévky v mém jídelníčku nejsou:-//.:yes::yes::yes:

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Tématické fráze: polévka bujabéza rybí polévka bujabéza bujavéza bujabesa bujanéza buabeza rybí bujabéza boujabeza bujabéza polévka buabesa bajabeza bulabeza bujabese bujabeza rybí polévka bujabáza recept rybi polévka bujabéza polévka bujabéza foto bulabesa bujabeza polévka recept bujonéza

    Zapomněl/a jsem heslo