Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bujabéza

Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 9. 2009 22:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 706 kJ / 886 kcal
Bílkoviny133,71 g
Tuky8,23 g
Vláknina8,38 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy34,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější. Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře. Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Výborná, sice jsem nejedl originál, ale i tak chválím. :-K

casino casino

25. 9. 2019 12:25

Baranovec:
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 9. 2019 12:20

JanaDorazinova: Já musela zhubnout 10 kilo ! Podařilo se ! Víš kolik mám najednou nositelných věcí ve skříni!:-D:-D:-D

Baranovec

25. 9. 2019 12:06

To je ale paskvil, česká rybí polévka

Renča

4. 12. 2017 11:36

javascript:; chutná!

pipre pipre

19. 9. 2009 16:11

Elizo, nejen krásná fotka, ale i recept je parádní:yes:2.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 9. 2009 23:11

Eli, já než jakýkoliv recept hodnotím, pořádně si ho přečtu, nedávám body jen za fotku, takže vím, že bych to docela asi i mohla, jenže, jestli by mne polévka zasytila, když si odpoledne můžu dát tak rajče, nebo kousek broskve? A pak až večeři.

Eliza Eliza

18. 9. 2009 22:40

Janinko, to je NAPROSTO dietní. Žádná mouka, jen netučná ryba, zelenina a 2 lžíce olivového oleje (na 4 porce!). Pro dietu ideální... Já bych do toho šla... Mám ještě jeden argument - bylinky voní doslova po celém bytě ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 9. 2009 22:31

Eli, super, hned bych si dala, ale file a drůbeží je teď mou hlavní stravou, jako hlavní jídlo, polévky v mém jídelníčku nejsou:-//.:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka bujabéza rybí polévka bujabéza bujavéza bujabesa bujanéza buabeza rybí bujabéza boujabeza bujabéza polévka buabesa bajabeza bulabeza bujabese bujabeza rybí polévka bujabáza recept rybi polévka bujabéza bujabeze recept polevka polévka bujabéza foto bulabesa bujabeza polévka recept

Suroviny: filet rybí, cibule šalotka, česnek, rajče, pyré rajčatové, pórek, víno bílé suché, vývar rybí, olej olivový, šťáva citronová, bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bujabéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLwk