Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Květák v těstíčku

Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají nejlépe, podáváme-li je s vařeným bramborem a domácí tatarkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

18. 1. 2011 22:16

Suroviny pro 1

1

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 089 kJ / 499 kcal
Bílkoviny30,71 g
Tuky19,22 g
Vláknina2,30 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy49,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlepší s tatarkou a bramborem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

9. 6. 2016 12:34

Tak mi to nedalo a podívala jsem se na "hořký" květák přes net. A ejhle:
http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky

MarcelaPa

8. 6. 2016 22:22

tejaja: Terezko, možná to bude nějaký dovozový, nevím, ale opravdu tak jednou za sezonu narazím na hořký, ale až tak posledních 5 let, předtím se mi to nikdy nestalo.

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 6. 2016 20:05

MarcelaPa: Zaujímavé...kupujem karfiol rôzne, v rôznych obchodoch aj súkromných pestovateľov, ale horký nebol nikdy. A ako Maruška ani ja som nikdy nepočula, že aj karfiol môže byť horký. Ak bude u nás na trhu v sobotu pán s karfiolami, tak sa ho na to opýtam. ;-)

MarcelaPa

8. 6. 2016 19:45

tejaja: já pravidelně 1x za sezonu koupím hořký květák, kupuji v obchodě, nedá se to jíst a poznat asi také ne.

maris maris

8. 6. 2016 19:20

tejaja: já jsem taky nikdy hořký květák neměla a ani jsem neslyšela, že by mohl hořký být:-O

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 6. 2016 18:06

Horký karfiol som nikdy nestretla. A že som ho teda pojedla...Keď sme začínali so záhradou, sadila som aj karfiol. Lenže sa mu nedarilo, chladné prostredie od lesa. Tak som sa nenamáhala so zakrývaním kvetu. Takže biely nebol. Zjedli sme ho ale v pohode, horký teda skutočne nebol. ;-)

spagetka spagetka

8. 6. 2016 13:49

casino: v podstatě ale máte pravdu, zkuste si uvařit hnědý květák... je hořký ;-);-);-);-)
Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý

casino casino

8. 6. 2016 13:31

...a já, bláha, měl za to, že tím listem se květ zakrývá, že aby nezahnědl...:-)

spagetka spagetka

8. 6. 2016 13:25

Hořký květák je, když pomalu roste, může to způsobit i nedostatek vláhy , nebo je přímo na slunci. Proto zahrádkáři zalamují jeden list, aby ho stínil. Dále, je přehnojený a moc vyrychlený. Může zhořknout i špatným skladováním - zásadně v chladu a suchu, ne vlhko a ne na světle nebo v teple. V obchodě to zrovna moc poznat nejde, jedině ochutnat růžičku, jenže to vám málokdo dovolí. Čili kupovat u osvědčených prodejců.
Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.

casino casino

8. 6. 2016 12:37

Akorát smažím qěták (v pětiobalu):yes:
volantka:
Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...:-) No, třeba je to tím, že jsem nedělňátko:-D

volantka volantka

8. 6. 2016 11:44

super, <3:-K dělala jsem na pánvi a měla jsem strach jestli těstíčko nesteče a dobrý:-D:-8 A konečně jsem narazila na květák v obchodě co není hořký:-) Pojedu odpol pro další:-)Snad po 4-5letech:-( Nějaké tipy jak poznat že bude hořký nebo jak se hořkosti zbavit?díky:-?

k.radulka k.radulka

20. 10. 2014 12:03

teufel:však také píšu husté těsto jak na palačinky, ba i víc;-) 2 lžíce je opravdu málo, chce to tak 4 - 6 lžic, opravím a děkuji za upozornění:-p

teufel teufel

20. 10. 2014 11:45

Radka:

Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.

Radka

15. 6. 2014 20:23

Dobrý den, bohužel, ale nevím jak se Vám to povedlo, protože mě to těstíčko na květáku vůbec nedrželo a vše mi zteklo. :-(

Severinka Severinka

19. 1. 2011 12:18

no vida, prima nápad - v sýrovém těstíčku smažím kdeco, ale květák mě nenapadl;-);-):-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: květák v těstíčku smažený květák v těstíčku těstíčko na obalování květáku květák recepty testicko na květák obalovany kvetak v testicku těstíčko na smažení recepty květák těstíčko na obalení květáku těstičko recept květák v těstíčku recepty z květáku horky kvetak nejlepší recepty z květáku květák recept kvetak v testicku recept recept květák květák hořký květák po uvaření aby květák nenadýmal

Suroviny: květák, vejce, mléko, mouka hladká, sýr, petrželka sušená, sůl

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W89J