Květák v těstíčku

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Bezmasá jídla 23 názorů

Suroviny

1 květák - (na růžičky a předvařený)
těstíčko
2 vejce
2 dc mléka
4-6 lžíce hladké mouky
hrst srouhaného sýra
1 lžička sušené petržele
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny smícháme v těstíčko jako na palačinky ba i hustší. Květákové růžičky obalíme v těstíčku a smažíme ve friťáku dozlatova. Dáme okapat na ubrousek.

Poznámka

Nejlepší s tatarkou a bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 693 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák v těstíčku

  • Navir Navir

    Tak mi to nedalo a podívala jsem se na "hořký" květák přes net. A ejhle:
    http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    tejaja: Terezko, možná to bude nějaký dovozový, nevím, ale opravdu tak jednou za sezonu narazím na hořký, ale až tak posledních 5 let, předtím se mi to nikdy nestalo.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MarcelaPa: Zaujímavé...kupujem karfiol rôzne, v rôznych obchodoch aj súkromných pestovateľov, ale horký nebol nikdy. A ako Maruška ani ja som nikdy nepočula, že aj karfiol môže byť horký. Ak bude u nás na trhu v sobotu pán s karfiolami, tak sa ho na to opýtam. ;-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    tejaja: já pravidelně 1x za sezonu koupím hořký květák, kupuji v obchodě, nedá se to jíst a poznat asi také ne.

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: já jsem taky nikdy hořký květák neměla a ani jsem neslyšela, že by mohl hořký být:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Horký karfiol som nikdy nestretla. A že som ho teda pojedla...Keď sme začínali so záhradou, sadila som aj karfiol. Lenže sa mu nedarilo, chladné prostredie od lesa. Tak som sa nenamáhala so zakrývaním kvetu. Takže biely nebol. Zjedli sme ho ale v pohode, horký teda skutočne nebol. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: v podstatě ale máte pravdu, zkuste si uvařit hnědý květák... je hořký ;-);-);-);-)
    Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý

    Odpovědět

  • casino casino

    ...a já, bláha, měl za to, že tím listem se květ zakrývá, že aby nezahnědl...:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hořký květák je, když pomalu roste, může to způsobit i nedostatek vláhy , nebo je přímo na slunci. Proto zahrádkáři zalamují jeden list, aby ho stínil. Dále, je přehnojený a moc vyrychlený. Může zhořknout i špatným skladováním - zásadně v chladu a suchu, ne vlhko a ne na světle nebo v teple. V obchodě to zrovna moc poznat nejde, jedině ochutnat růžičku, jenže to vám málokdo dovolí. Čili kupovat u osvědčených prodejců.
    Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.

    Odpovědět

  • casino casino

    Akorát smažím qěták (v pětiobalu):yes:
    volantka:
    Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...:-) No, třeba je to tím, že jsem nedělňátko:-D

    Odpovědět

  • volantka volantka

    super, <3:-K dělala jsem na pánvi a měla jsem strach jestli těstíčko nesteče a dobrý:-D:-8 A konečně jsem narazila na květák v obchodě co není hořký:-) Pojedu odpol pro další:-)Snad po 4-5letech:-( Nějaké tipy jak poznat že bude hořký nebo jak se hořkosti zbavit?díky:-?

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    teufel:však také píšu husté těsto jak na palačinky, ba i víc;-) 2 lžíce je opravdu málo, chce to tak 4 - 6 lžic, opravím a děkuji za upozornění:-p

    Odpovědět

  • teufel teufel

    Radka:

    Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Dobrý den, bohužel, ale nevím jak se Vám to povedlo, protože mě to těstíčko na květáku vůbec nedrželo a vše mi zteklo. :-(

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    no vida, prima nápad - v sýrovém těstíčku smažím kdeco, ale květák mě nenapadl;-);-):-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: květák v těstíčku smažený květák v těstíčku těstíčko na obalování květáku květák recepty testicko na květák obalovany kvetak v testicku těstíčko na smažení recepty květák těstíčko na obalení květáku těstičko recept květák v těstíčku recepty z květáku horky kvetak nejlepší recepty z květáku květák recept kvetak v testicku recept recept květák květák hořký květák po uvaření aby květák nenadýmal