Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v těstíčku

Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají nejlépe, podáváme-li je s vařeným bramborem a domácí tatarkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

18. 1. 2011 21:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 089 kJ / 499 kcal
Bílkoviny30,71 g
Tuky19,22 g
Vláknina2,30 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy49,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Skvělý recept :-8 květák můžeme připravit i v horkovzdušné fritéze.

Navir Navir

9. 6. 2016 11:34

Tak mi to nedalo a podívala jsem se na "hořký" květák přes net. A ejhle:
http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky

MarcelaPa

8. 6. 2016 21:22

tejaja: Terezko, možná to bude nějaký dovozový, nevím, ale opravdu tak jednou za sezonu narazím na hořký, ale až tak posledních 5 let, předtím se mi to nikdy nestalo.

tejaja tejaja

8. 6. 2016 19:05

MarcelaPa: Zaujímavé...kupujem karfiol rôzne, v rôznych obchodoch aj súkromných pestovateľov, ale horký nebol nikdy. A ako Maruška ani ja som nikdy nepočula, že aj karfiol môže byť horký. Ak bude u nás na trhu v sobotu pán s karfiolami, tak sa ho na to opýtam. ;-)

MarcelaPa

8. 6. 2016 18:45

tejaja: já pravidelně 1x za sezonu koupím hořký květák, kupuji v obchodě, nedá se to jíst a poznat asi také ne.

maris maris

8. 6. 2016 18:20

tejaja: já jsem taky nikdy hořký květák neměla a ani jsem neslyšela, že by mohl hořký být:-O

tejaja tejaja

8. 6. 2016 17:06

Horký karfiol som nikdy nestretla. A že som ho teda pojedla...Keď sme začínali so záhradou, sadila som aj karfiol. Lenže sa mu nedarilo, chladné prostredie od lesa. Tak som sa nenamáhala so zakrývaním kvetu. Takže biely nebol. Zjedli sme ho ale v pohode, horký teda skutočne nebol. ;-)

spagetka spagetka

8. 6. 2016 12:49

casino: v podstatě ale máte pravdu, zkuste si uvařit hnědý květák... je hořký ;-);-);-);-)
Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý

casino casino

8. 6. 2016 12:31

...a já, bláha, měl za to, že tím listem se květ zakrývá, že aby nezahnědl...:-)

spagetka spagetka

8. 6. 2016 12:25

Hořký květák je, když pomalu roste, může to způsobit i nedostatek vláhy , nebo je přímo na slunci. Proto zahrádkáři zalamují jeden list, aby ho stínil. Dále, je přehnojený a moc vyrychlený. Může zhořknout i špatným skladováním - zásadně v chladu a suchu, ne vlhko a ne na světle nebo v teple. V obchodě to zrovna moc poznat nejde, jedině ochutnat růžičku, jenže to vám málokdo dovolí. Čili kupovat u osvědčených prodejců.
Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.

casino casino

8. 6. 2016 11:37

Akorát smažím qěták (v pětiobalu):yes:
volantka:
Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...:-) No, třeba je to tím, že jsem nedělňátko:-D

volantka volantka

8. 6. 2016 10:44

super, <3:-K dělala jsem na pánvi a měla jsem strach jestli těstíčko nesteče a dobrý:-D:-8 A konečně jsem narazila na květák v obchodě co není hořký:-) Pojedu odpol pro další:-)Snad po 4-5letech:-( Nějaké tipy jak poznat že bude hořký nebo jak se hořkosti zbavit?díky:-?

k.radulka k.radulka

20. 10. 2014 11:03

teufel:však také píšu husté těsto jak na palačinky, ba i víc;-) 2 lžíce je opravdu málo, chce to tak 4 - 6 lžic, opravím a děkuji za upozornění:-p

teufel teufel

20. 10. 2014 10:45

Radka:

Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.

Radka

15. 6. 2014 19:23

Dobrý den, bohužel, ale nevím jak se Vám to povedlo, protože mě to těstíčko na květáku vůbec nedrželo a vše mi zteklo. :-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v těstíčku smažený květák v těstíčku těstíčko na obalování květáku květák recepty testicko na květák obalovany kvetak v testicku těstíčko na smažení recepty květák těstíčko na obalení květáku těstičko recept květák v těstíčku recepty z květáku horky kvetak nejlepší recepty z květáku květák recept kvetak v testicku recept recept květák květák hořký květák po uvaření aby květák nenadýmal

Suroviny: květák, vejce, mléko, mouka hladká, sýr nastrouhaný, petrželka sušená, sůl

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W89J