Nutriční hodnoty (Asijská kuřecí polévka s kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 612 kJ / 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 94,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,45 g |
| Tuky | 10,82 g |
| – nasycené | 5,31 g |
| – nenasycené | 4,89 g |
| –– mononenasycené | 2,15 g |
| –– polynenasycené | 2,74 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 1,48 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 35,39 g |
| – cukry | 3,52 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuřecí prso | Kuře prso | 350 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 2 PL 2 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaných kukuřičných zrn | Kukuřice sterilovaná | |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 KL 1/4 KL nastrouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 1.25 g |
| 2 PL 2 PL škrobu + 3 PL vody ( škrobová pasta ) | Bramborový škrob | 30 g |
| 1 PL 1 PL světlé sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 1 KL 1 KL vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 1 l 1 l silného drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ( pro barvu možno přidat malinkou špetku špetku kurkumy ) | Kurkuma mletá |