Nutriční hodnoty (Placičky z kukuřičné mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 483 kJ / 1 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,52 g |
| Tuky | 36,05 g |
| – nasycené | 19,85 g |
| – nenasycené | 15,20 g |
| –– mononenasycené | 11,08 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 3,40 g |
| Cholesterol | 95 mg |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 164,77 g |
| – cukry | 25,63 g |
| ––– laktóza | 15,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g kukuřičné mouky žluté | Mouka kukuřičná hladká | 170 g |
| 4 4 rovné lžíce hladké mouky pšeničné nebo kukuřičného škrobu | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 rovná lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| asi 310 ml asi 310 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 310 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce rozpuštěného vlažného másla | Máslo kravské | 30 g |
| asi lžíce lžíce oleje na pánev | Olej řepkový | |
| navrch asi 50 g parmazánu nebo gruyére | Parmezán | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |