Rýžový nákyp

www.toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 41 názorů

539
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Suroviny

20 dkg oprané rýže
3/4 l mléka
5 dkg cukru
10 dkg másla
3 vejce
40 dkg odkapaného kompotovaného ovoce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v mléce, které jsme osolili a osladili.

  2. Do uvařené rýže, kterou vyklopíme na mísu, vmícháme za tepla 10 dkg másla a po vychladnutí přidáme 3 žloutky a sníh ze 3 bílků.

  3. Polovinu hmoty vložíme do vymaštěného pekáče, na to položíme vrstvu odkapaného kompotovaného ovoce, pro vylepšení přidáme hrst hrozinek a přikryjeme zbytkem rýže.

  4. Pečeme slabou hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp

  • Mata26 Mata26

    Vyborne, jen priste prisladim:-p

    Odpovědět

  • Barbora Barbora (neregistrovaný)

    Je výborný. Jen se mi zvrchu připálil. Nevím proč :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Sušička je parádní :-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Na TOP nenalezen rcp na Nákyp s trnkama:-O
    Máti ho občas, z doma sušených švestek, dělávala...
    Jsem si postavil domácí sušírnu http://www.zahrada.cz/forum/suseni/susicka-ovoce-a... že na křížaly, aby bylo co na hruškové frgále:yes: Hrušek vhodných na sušení zatím není, tak jsem usušil trnky a dnes vařím nákyp...
    Nepřesušené ovoce se jen krátce povaří v takřka hotové kaši
    Starší, vyschlé trnky se předem (přes noc) namočí do vody, případně se i povaří
    Sířené švestky lze zpravidla přímo péci s rýží

    Odpovědět

  • Kammila Kammila

  • Jara13 Jara13

  • Andyszka Andyszka(neregistrovaná)

    ;-);-)Podle tohoto receptu vařím už podruhé a nákyp je výborný. Dělám s broskvemi ty máme moc rádi.

    Odpovědět

  • LLenule LLenule

    Děkujem,bylo to výbornéééé :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: ja mám dve eletrické rúry, nastavím 200 stupňov v jednej, 200 v druhej, výsledok pečenia nie je totožný. Kvôli kontrole si nebudem kupovať teplomer do rúry, len som sa musela naučiť s nimi zaobchádzať, potvorami. A v jednej vpravo vzadu sa mi všetko pripaľuje...:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    pegi:
    Já (a Sandtnerka) dávám na 20 dkg rýže, 1 litr mléka...

    sarka:
    Vsaďte se, že vám kuchařky odpoví, že každá trouba peče jinak...:-D

    Odpovědět

  • sarka sarka(neregistrovaná)

    Ja bych tady vazne zakazala vkladani receptu bez udaju jako na kolik stupnu pect a na jak dlouho. Chci pect ryzovy nakyp, ale tento nebudu, protoze nevim na kolik stupnu. Mohli by admini upravit vkladani receptu tak, aby se museli povinne vyplnit tyto udaje? Diky

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    pegi: musím vám oponovať, ale varím tak už roky a určite to stačí, ovšem nesmiete chcieť mať uvarenú ryžu za 10 min. Varím pomaly v hrnci s dvojitým dnom ( mliekovar ) a je to vždy ok. ;-)

    Odpovědět

  • pegi pegi(neregistrovaný)

    dnes jsem zkoušela ale to množství mléka teda nestačilo.V tom by se rýže určitě neuvařila.Musela jsem přidat mléko a příště přidám ještě víc protože rýže byla místy ještě tvrdší.

    Odpovědět

  • majuška majuška(neregistrovaná)

    Robila som prvýkrát podla tohto receptu a odporúčam ;) nenáročné, relatívne rychlé a také ako si pamätám od mamy...:yes: :yes: :-K

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Hodně dobrý recept...:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo