

Rýžový nákyp
Suroviny
- 20 dkg oprané rýže
- 3/4 l mléka
- 5 dkg cukru
- 10 dkg másla
- 3 vejce
- 40 dkg odkapaného kompotovaného ovoce
- sůl
- 1 hrst hrozinek
Postup přípravy receptu
Rýži uvaříme v mléce, které jsme osolili a osladili.
Do uvařené rýže, kterou vyklopíme na mísu, vmícháme za tepla 10 dkg másla a po vychladnutí přidáme 3 žloutky a sníh ze 3 bílků.
Polovinu hmoty vložíme do vymaštěného pekáče, na to položíme vrstvu odkapaného kompotovaného ovoce, pro vylepšení přidáme hrst hrozinek a přikryjeme zbytkem rýže.
Pečeme slabou hodinu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžový nákyp
-
Výborný!
-
Vařila jsem ze dvou třetin, pro dva lidi,přesně přepočítané na dvě vejce, se zavařenými švestkami a hruškami, na 200°C asi půl hodiny. Na talíři jsme trochu polili šťávou z kompotu a přidali švestku, výborný
. Při vaření rýže v mléku, asi 20 minut, je potřeba pořád hlídat a promíchávat, protože mléko se snaží z hrnce do poslední chvíle utíkat
-
Ještě snehou čepičku jsem přidala
-
Byl výborný
Rychlý a moc dobrý.
-
Vyborne, jen priste prisladim
-
Je výborný. Jen se mi zvrchu připálil. Nevím proč
-
casino: Sušička je parádní
-
Na TOP nenalezen rcp na Nákyp s trnkama
Máti ho občas, z doma sušených švestek, dělávala...
Jsem si postavil domácí sušírnu http://www.zahrada.cz/forum/suseni/susicka-ovoce-a... že na křížaly, aby bylo co na hruškové frgáleHrušek vhodných na sušení zatím není, tak jsem usušil trnky a dnes vařím nákyp...
Nepřesušené ovoce se jen krátce povaří v takřka hotové kaši
Starší, vyschlé trnky se předem (přes noc) namočí do vody, případně se i povaří
Sířené švestky lze zpravidla přímo péci s rýží -
-
-
Podle tohoto receptu vařím už podruhé a nákyp je výborný. Dělám s broskvemi ty máme moc rádi.
-
Děkujem,bylo to výbornéééé
-
casino: ja mám dve eletrické rúry, nastavím 200 stupňov v jednej, 200 v druhej, výsledok pečenia nie je totožný. Kvôli kontrole si nebudem kupovať teplomer do rúry, len som sa musela naučiť s nimi zaobchádzať, potvorami. A v jednej vpravo vzadu sa mi všetko pripaľuje...
-
pegi:
Já (a Sandtnerka) dávám na 20 dkg rýže, 1 litr mléka...
sarka:
Vsaďte se, že vám kuchařky odpoví, že každá trouba peče jinak... -
Ja bych tady vazne zakazala vkladani receptu bez udaju jako na kolik stupnu pect a na jak dlouho. Chci pect ryzovy nakyp, ale tento nebudu, protoze nevim na kolik stupnu. Mohli by admini upravit vkladani receptu tak, aby se museli povinne vyplnit tyto udaje? Diky