Nutriční hodnoty (Focaccia klasická)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,90 g |
| Tuky | 81,40 g |
| – nasycené | 11,83 g |
| – nenasycené | 67,58 g |
| –– mononenasycené | 54,30 g |
| –– polynenasycené | 13,28 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 368,23 g |
| – cukry | 25,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 15 g 15 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 175 ml 175 ml vody | Voda | 175 ml |
| 75 ml 75 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 75 ml |
| 75 ml 75 ml olivového oleje | Olej olivový | 75 ml |
| 1 1 ) | ||
| Olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 ) | ||
| Zelené olivy | Olivy čerstvé nezralé | |
| kousky kousky ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| tymián - (nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané) | Ančovičky v oleji | |
| 3 3 ) Do těsta | ||
| lžíce lžíce čerstvé šalvěje a navrch | Šalvěj čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| čerstvá šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| 4 4 ) | ||
| Do těsta 125 g g nakrájených černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| lžičku lžičku čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| a navrch černé olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| tymián | Tymián sušený | |
| oregano | Oregano sušené | |
| (Existuje spousta variací, můžete navrch zdobit různými sýry (gorgonzola, mozzarella, parmezán,...), prosciuttem (= sušená šunka). Vždy se doplňuje čerstvými bylinkami, olejem a téměř vždy i hrubou solí) | Olej řepkový |