Nutriční hodnoty (Focaccia klasická)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 81,40 g |
– nasycené | 11,83 g |
– nenasycené | 67,58 g |
–– mononenasycené | 54,30 g |
–– polynenasycené | 13,28 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 368,23 g |
– cukry | 25,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
15 g 15 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného | Droždí pekařské lisované | 15 g |
175 ml 175 ml vody | Voda | 175 ml |
75 ml 75 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 75 ml |
75 ml 75 ml olivového oleje | Olej olivový | 75 ml |
1 1 ) | ||
Olivový olej | Olej olivový | |
čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
2 2 ) | ||
Zelené olivy | Olivy čerstvé nezralé | |
kousky kousky ančoviček | Ančovičky v oleji | |
tymián - (nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané) | Ančovičky v oleji | |
3 3 ) Do těsta | ||
lžíce lžíce čerstvé šalvěje a navrch | Šalvěj čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový | |
hrubá sůl | Sůl mořská | |
čerstvá šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
4 4 ) | ||
Do těsta 125 g g nakrájených černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
lžičku lžičku čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
a navrch černé olivy | Olivy čerstvé zralé | |
tymián | Tymián sušený | |
oregano | Oregano sušené | |
(Existuje spousta variací, můžete navrch zdobit různými sýry (gorgonzola, mozzarella, parmezán,...), prosciuttem (= sušená šunka). Vždy se doplňuje čerstvými bylinkami, olejem a téměř vždy i hrubou solí) | Olej řepkový |