Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Focaccia klasická)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 564 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny59,90 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,90 g
Tuky81,40 g
– nasycené11,83 g
– nenasycené67,58 g
–– mononenasycené54,30 g
–– polynenasycené13,28 g
––– omega 30,58 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy368,23 g
– cukry25,68 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
1,5 lžičky 1,5 lžičky soli Sůl mořská 12 g
15 g 15 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného Droždí pekařské lisované 15 g
175 ml 175 ml vody Voda 175 ml
75 ml 75 ml bílého suchého vína Víno bílé suché 75 ml
75 ml 75 ml olivového oleje Olej olivový 75 ml
1 1 )
Olivový olej Olej olivový
čerstvý rozmarýn Rozmarýn čerstvý
hrubá mořská sůl Sůl mořská
2 2 )
Zelené olivy Olivy čerstvé nezralé
kousky kousky ančoviček Ančovičky v oleji
tymián - (nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané) Ančovičky v oleji
3 3 ) Do těsta
lžíce lžíce čerstvé šalvěje a navrch Šalvěj čerstvá
olivový olej Olej olivový
hrubá sůl Sůl mořská
čerstvá šalvěj Šalvěj čerstvá
4 4 )
Do těsta 125 g g nakrájených černých oliv Olivy čerstvé zralé
lžičku lžičku čerstvého tymiánu Tymián čerstvý
a navrch černé olivy Olivy čerstvé zralé
tymián Tymián sušený
oregano Oregano sušené
(Existuje spousta variací, můžete navrch zdobit různými sýry (gorgonzola, mozzarella, parmezán,...), prosciuttem (= sušená šunka). Vždy se doplňuje čerstvými bylinkami, olejem a téměř vždy i hrubou solí) Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.