Nutriční hodnoty (Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 724 kJ / 890 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 85,97 g |
| – nasycené | 26,79 g |
| – nenasycené | 52,89 g |
| –– mononenasycené | 40,13 g |
| –– polynenasycené | 12,76 g |
| ––– omega 3 | 1,94 g |
| Vláknina | 4,79 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 9,46 g |
| – cukry | 4,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 200 g plátek z kýty (můžeme nahradit pleckem) | Vepřová kýta | |
| 50 g 50 g drůbežích jater vcelku | Játra kuřecí | 50 g |
| 50 50 g špalíček špeku | Špek | |
| 1 lžičku 1 lžičku pesta (z pažitky) | Pesto bazalkové | 5 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 200 200 g plátek z kýty (můžeme nahradit pleckem) | Vepřová kýta | |
| 50 g 50 g uzeného bůčku (měla jsem domácí) | Vepřový bok uzený | 50 g |
| 1 lžičku 1 lžičku pesta (z pažitky) | Pesto bazalkové | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 50 g 50 g nakrájeného špeku | Špek | 50 g |
| 1 1 nakrájenou větší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu (můžeme vynechat a dochutit pouze solí) | Bujón zeleninový | 5 g |