Nutriční hodnoty (Polévka z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 967 kJ / 948 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,36 g |
| Tuky | 60,35 g |
| – nasycené | 7,74 g |
| – nenasycené | 46,20 g |
| –– mononenasycené | 33,12 g |
| –– polynenasycené | 13,08 g |
| ––– omega 3 | 3,67 g |
| Vláknina | 16,86 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 363 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 31,84 g |
| – cukry | 9,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| lžička lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 25 dkg 25 dkg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 250 g |
| 1 dkg 1 dkg sušených hub | Houby sušené směs | 10 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/4 kostky 1/4 kostky masoxu | Bujón hovězí | 2.5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |