Nutriční hodnoty (Trhací buchta se skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 189 kJ / 1 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 71,77 g |
| – nasycené | 37,57 g |
| – nenasycené | 27,88 g |
| –– mononenasycené | 22,20 g |
| –– polynenasycené | 5,68 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 645 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 266,05 g |
| – cukry | 59,90 g |
| ––– laktóza | 4,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 5 g 5 g sušeného droždí | Droždí sušené | 5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 60 g 60 g másla (rozpuštěného zchladlého) | Máslo kravské | 60 g |
| 40-60 ml 40-60 ml vody (přidávat opatrně, aby těsto nebylo moc řídké) | Voda | 50 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| máslo (rozpuštěné) | Máslo kravské | |
| cukr krupice (nebo třtinový) | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| mletý mák | Mák modrý mletý |