Nutriční hodnoty (Trhací buchta se skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 189 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
Tuky | 71,77 g |
– nasycené | 37,57 g |
– nenasycené | 27,88 g |
–– mononenasycené | 22,20 g |
–– polynenasycené | 5,68 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 645 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 266,05 g |
– cukry | 59,90 g |
––– laktóza | 4,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
5 g 5 g sušeného droždí | Droždí sušené | 5 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
60 g 60 g másla (rozpuštěného zchladlého) | Máslo kravské | 60 g |
40-60 ml 40-60 ml vody (přidávat opatrně, aby těsto nebylo moc řídké) | Voda | 50 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
máslo (rozpuštěné) | Máslo kravské | |
cukr krupice (nebo třtinový) | Cukr bílý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
mletý mák | Mák modrý mletý |