Nutriční hodnoty (Špenátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 100 kJ / 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,06 g |
Tuky | 59,78 g |
– nasycené | 8,85 g |
– nenasycené | 47,83 g |
–– mononenasycené | 33,67 g |
–– polynenasycené | 14,16 g |
––– omega 3 | 4,19 g |
Vláknina | 15,92 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 73,20 g |
– cukry | 32,46 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 300 g |
50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |