Nutriční hodnoty (Pohankový salát se zeleninou a oregánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,56 g |
| Tuky | 25,40 g |
| – nasycené | 3,72 g |
| – nenasycené | 21,62 g |
| –– mononenasycené | 17,28 g |
| –– polynenasycené | 4,34 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 157,54 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g pohanky (podle chuti - mechanicky nebo termicky loupaná) | Pohanka loupaná | 200 g |
| zelený hlávkový salát (jakýkoliv) | Salát hlávkový čerstvý | |
| 150 g 150 g cherry rajčat | Rajčata cherry | 150 g |
| ( 10 10 cm) kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1/2 1/2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
| 2 2 lžíce čerstvých lístků oregana | Oregano sušené | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 chilli paprička (nemusí být) | Chilli paprička čerstvá |