Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Selská krupková s vajíčkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 668 kJ /
399 kcal
Bílkoviny18,74 g
– z toho živočišné bílkoviny15,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,32 g
Tuky23,47 g
– nasycené11,89 g
– nenasycené9,12 g
–– mononenasycené6,10 g
–– polynenasycené3,02 g
––– omega 30,40 g
Vláknina8,71 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy25,71 g
– cukry7,06 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 velké hrsti krupek (nebo krup) Kroupy ječné
1 l 1 l vývaru (např. z hovězích kostí) Vývar masový 1000 ml
1 1 velká brambora Brambor zimní 50 g
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 malá cibule (nebo 2 jarní cibulky) Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
kmín Kmín
majoránka Majoránka sušená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.