Nutriční hodnoty (Selská krupková s vajíčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,32 g |
Tuky | 23,47 g |
– nasycené | 11,89 g |
– nenasycené | 9,12 g |
–– mononenasycené | 6,10 g |
–– polynenasycené | 3,02 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 8,71 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 25,71 g |
– cukry | 7,06 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké hrsti krupek (nebo krup) | Kroupy ječné | |
1 l 1 l vývaru (např. z hovězích kostí) | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 malá cibule (nebo 2 jarní cibulky) | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená |