Nutriční hodnoty (Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 618 kJ / 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,16 g |
| Tuky | 30,03 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 22,88 g |
| –– mononenasycené | 16,43 g |
| –– polynenasycené | 6,45 g |
| ––– omega 3 | 1,53 g |
| Vláknina | 14,70 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,16 g |
| Sůl | 7,44 g |
| Sacharidy | 61,70 g |
| – cukry | 5,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 ks 5 ks kotlet bez kosti | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 1 lžíce 1 lžíce sypkého česneku | Česnek čerstvý | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sladké sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce libečku | Libeček čerstvý | 30 g |
| 1 1 malá cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| Solamyl na obalení marinovaného masa | Bramborový škrob | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| sůl na dochucení | Sůl mořská | |
| malá cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | |
| lístky lístky petržele nakrájené na drobno | Petržel kořenová čerstvá | |
| lístky lístky libečku nakrájené na drobno | Libeček čerstvý | |
| bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| čertovská omáčka (v poměru 2:1 s jogurtem) | ||
| špetka špetka soli | Sůl mořská |