Nutriční hodnoty (Majonéza a tatarská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 043 kJ / 2 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,17 g |
Tuky | 259,57 g |
– nasycené | 33,87 g |
– nenasycené | 218,22 g |
–– mononenasycené | 84,86 g |
–– polynenasycené | 133,37 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 1,62 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 6,90 g |
– cukry | 2,63 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 200 ml |
50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžičku 1 lžičku bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
1 lžičku 1 lžičku dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
2 lžičky 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
špetku špetku soli | Sůl mořská | |
špetku špetku bílého pepře | Pepř bílý | |
2 2 najemno nakrájené šalotky | Šalotka čerstvá | |
25 g 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek | Okurka polní zavařená | 25 g |
25 g 25 g nasekaných kaparů | Kapary | 25 g |
2 2 polévkové lžíce na jemno nakrájené hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá |