Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Majonéza a tatarská omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 043 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny8,53 g
– z toho živočišné bílkoviny7,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,17 g
Tuky259,57 g
– nasycené33,87 g
– nenasycené218,22 g
–– mononenasycené84,86 g
–– polynenasycené133,37 g
––– omega 30,16 g
Vláknina1,62 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 900 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy6,90 g
– cukry2,63 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 ml 200 ml slunečnicového oleje Olej slunečnicový 200 ml
50 ml 50 ml olivového oleje Olej olivový 50 ml
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 lžičku 1 lžičku bílého vinného octa Ocet vinný bílý 5 ml
1 lžičku 1 lžičku dijonské hořčice Hořčice dijonská 6 g
2 lžičky 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy Šťáva z citrónu 10 ml
špetku špetku soli Sůl mořská
špetku špetku bílého pepře Pepř bílý
2 2 najemno nakrájené šalotky Šalotka čerstvá
25 g 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek Okurka polní zavařená 25 g
25 g 25 g nasekaných kaparů Kapary 25 g
2 2 polévkové lžíce na jemno nakrájené hladkolisté petrželky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.