Nutriční hodnoty (Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 547 kJ / 1 087 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,88 g |
| Tuky | 103,07 g |
| – nasycené | 7,26 g |
| – nenasycené | 91,38 g |
| –– mononenasycené | 64,55 g |
| –– polynenasycené | 26,83 g |
| ––– omega 3 | 8,32 g |
| Vláknina | 17,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,73 g |
| Sůl | 16,72 g |
| Sacharidy | 31,02 g |
| – cukry | 16,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 středně velké červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2,5 litru 2,5 litru vody | Voda | 2500 ml |
| 200 200 g plátků dobré slaniny | Špek | |
| 80 g 80 g slaniny v celku | Špek | 80 g |
| 1 1 menší hlávka listového salátu | Salát listový čerstvý | |
| 4 4 cibule nakrájené na osminky | Cibule čerstvá | 280 g |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 100 ml 100 ml olivového (či řepkového) oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 30 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky nasekané čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vrchovatá lžička tekutého medu | Med nepasterovaný |