Nutriční hodnoty (Jahodový dort s cukrářskými piškoty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 559 kJ / 5 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 347,24 g |
| – nasycené | 147,66 g |
| – nenasycené | 182,90 g |
| –– mononenasycené | 145,70 g |
| –– polynenasycené | 37,20 g |
| ––– omega 3 | 9,88 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 507,20 g |
| – cukry | 356,00 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 200 g 200 g cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva (rovné) | Kypřící prášek | 10 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| jahody (rozvařené s cukrem) | Jahody čerstvé | |
| želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| cukr (rozvařit) | Cukr bílý | |
| želatinový ztužovač (jen trochu) | Ztužovač želatinový | |
| cukrářské piškoty | Piškoty cukrářské | |
| tuk na vymazání formy (nebo olej ve spreji) | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |