Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 026 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,54 g |
Tuky | 68,59 g |
– nasycené | 43,93 g |
– nenasycené | 21,89 g |
–– mononenasycené | 19,53 g |
–– polynenasycené | 2,35 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 9,74 g |
Cholesterol | 224 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 47,69 g |
– cukry | 16,61 g |
––– laktóza | 10,99 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g žampionů na plátky | Žampion čerstvý | |
1 1 velká cibule na kostičky | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku nadrobno | Česnek čerstvý | 21 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
masox nebo zeleninový vývar | Bujón hovězí | |
1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
2 lžičky 2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 10 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 kelímek 1 kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 Hermelín (100 g) na plátky | Hermelín | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |