Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 026 kJ /
962 kcal
Bílkoviny36,01 g
– z toho živočišné bílkoviny30,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,54 g
Tuky68,59 g
– nasycené43,93 g
– nenasycené21,89 g
–– mononenasycené19,53 g
–– polynenasycené2,35 g
––– omega 30,53 g
Vláknina9,74 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,37 g
Sůl4,00 g
Sacharidy47,69 g
– cukry16,61 g
––– laktóza10,99 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 400 g žampionů na plátky Žampion čerstvý
1 1 velká cibule na kostičky Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku nadrobno Česnek čerstvý 21 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 l 1 l vody Voda 1000 ml
masox nebo zeleninový vývar Bujón hovězí
1 lžíce 1 lžíce worcesteru Worcestrová omáčka 15 ml
2 lžičky 2 lžičky sušeného tymiánu Tymián sušený 10 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 kelímek 1 kelímek smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 Hermelín (100 g) na plátky Hermelín 100 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.