Nutriční hodnoty (Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 127 kJ / 2 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,22 g |
| Tuky | 53,58 g |
| – nasycené | 12,68 g |
| – nenasycené | 35,38 g |
| –– mononenasycené | 25,72 g |
| –– polynenasycené | 9,65 g |
| ––– omega 3 | 3,28 g |
| Vláknina | 30,14 g |
| Cholesterol | 658 mg |
| Sodík | 685 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 214,61 g |
| – cukry | 29,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 PL 2 PL bramborového škrobu (např. Solamyl) | Bramborový škrob | 30 g |
| hladká mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 kuřecí prsa bez kůže | Kuře prso | 700 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý koriandr | Koriandr list sušený | |
| 1 PL 1 PL worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| česnek (cca 1 stroužek) | Česnek čerstvý |