Nutriční hodnoty (Podzimní dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 593 kJ / 142 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,65 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,41 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,25 g | 
| Tuky | 6,73 g | 
| – nasycené | 3,67 g | 
| – nenasycené | 3,02 g | 
| –– mononenasycené | 1,22 g | 
| –– polynenasycené | 1,81 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 4,78 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 865 mg | 
| Sůl | 2,27 g | 
| Sacharidy | 13,26 g | 
| – cukry | 0,09 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1-2 l 1-2 l vody | Voda | 1500 ml | 
| 2 - 3 kostky 2 - 3 kostky bujónu (já použila hovězí) | Bujón hovězí | 25 g | 
| 3 3 lísky bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g | 
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky kari | Kari | 10 g | 
| špetka špetka pepře | Pepř černý |