Nutriční hodnoty (Šmakoun na hříbkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 55,77 g |
| – nasycené | 12,14 g |
| – nenasycené | 41,25 g |
| –– mononenasycené | 17,19 g |
| –– polynenasycené | 24,06 g |
| ––– omega 3 | 2,93 g |
| Vláknina | 41,10 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 54,08 g |
| – cukry | 17,28 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g Šmakouna s hlívou | Šmakoun | 200 g |
| 500 g 500 g dušených hříbků | Hřib čerstvý | 500 g |
| 600 ml 600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
| 200 ml 200 ml rostlinné smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| hraška na zahuštění | Hraška |