Nutriční hodnoty (Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,75 g |
Tuky | 105,30 g |
– nasycené | 10,22 g |
– nenasycené | 85,91 g |
–– mononenasycené | 60,14 g |
–– polynenasycené | 25,77 g |
––– omega 3 | 7,37 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
– cukry | 23,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor typu B | Brambor zimní | 1500 g |
200-250 g 200-250 g polohrubé mouky (i víc, podle brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 225 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
husí sádlo | Sádlo husí | |
máslo | Máslo kravské | |
250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
1,5 lžičky 1,5 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 10.5 g |