Nutriční hodnoty (Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,75 g |
| Tuky | 105,30 g |
| – nasycené | 10,22 g |
| – nenasycené | 85,91 g |
| –– mononenasycené | 60,14 g |
| –– polynenasycené | 25,77 g |
| ––– omega 3 | 7,37 g |
| Vláknina | 48,18 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 6,69 g |
| Sůl | 16,45 g |
| Sacharidy | 429,23 g |
| – cukry | 23,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor typu B | Brambor zimní | 1500 g |
| 200-250 g 200-250 g polohrubé mouky (i víc, podle brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 225 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| husí sádlo | Sádlo husí | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
| 8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 10.5 g |