Nutriční hodnoty (Topinambury zapečené s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 957 kJ / 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 23,14 g |
– nasycené | 8,23 g |
– nenasycené | 10,12 g |
–– mononenasycené | 8,18 g |
–– polynenasycené | 1,94 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 26,09 g |
– cukry | 4,75 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 většího květáku | Květák čerstvý | |
topinambury ve stejném objemu jako květák | Topinambur čerstvý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
trochu trochu mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
50 g 50 g strouhaného sýra typu parmezán | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
2 lžíce 2 lžíce strouhanky na vymazání a vysypání pekáčku | Strouhanka pšeničná | 30 g |