Nutriční hodnoty (Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 053 kJ / 2 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,64 g |
| Tuky | 207,56 g |
| – nasycené | 128,13 g |
| – nenasycené | 70,58 g |
| –– mononenasycené | 63,50 g |
| –– polynenasycené | 7,08 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 10,96 g |
| Cholesterol | 2,15 g |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 43,30 g |
| – cukry | 4,88 g |
| ––– laktóza | 4,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jater ( použila jsem drůbeží ) | Játra vepřová | 500 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 2 2 šalotky nebo 1 menší cibule | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| čerstvý tymián (pár snítek) | Tymián čerstvý | |
| 2 PL 2 PL naloženého zeleného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 30 g |
| 4 PL 4 PL brandy | Brandy | 60 ml |
| 4 PL 4 PL smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trochu trochu másla ( popř. sádla na zalití ) | Máslo kravské | |
| tymián | Tymián sušený | |
| červený pepř | Pepř černý | |
| zelený pepř | Pepř zelený |