Nutriční hodnoty (Pantzarosalata - dvě varianty na řecký salát z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 135 kJ / 32 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 0,08 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,04 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
| – cukry | 0,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší řepu | Červená řepa čerstvá | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 polévková lžíce nasekaných ořechů ( vlašské, pistácie nebo pinie ) | Pistácie | |
| podle chuti vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
| citronová šťáva z citronu | Šťáva z citrónu | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 větší řepu | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 máslový toastový chleb | Toast pšeničný máslový | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 1 polévkové lžíce nasekaných ořechů ( viz. výše ) | Vlašské ořechy | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| vinný ocet nebo citronová šťáva | Ocet vinný bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 polévková lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
| sůl | Sůl mořská |