Nutriční hodnoty (Pantzarosalata - dvě varianty na řecký salát z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,04 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
– cukry | 0,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší řepu | Červená řepa čerstvá | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 polévková lžíce nasekaných ořechů ( vlašské, pistácie nebo pinie ) | Pistácie | |
podle chuti vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
citronová šťáva z citronu | Šťáva z citrónu | |
olivový olej | Olej olivový | |
2 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 větší řepu | Červená řepa čerstvá | |
1 1 máslový toastový chleb | Toast pšeničný máslový | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 1 polévkové lžíce nasekaných ořechů ( viz. výše ) | Vlašské ořechy | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
vinný ocet nebo citronová šťáva | Ocet vinný bílý | |
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 polévková lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
sůl | Sůl mořská |