Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový koláč II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 629 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny88,26 g
– z toho živočišné bílkoviny22,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny66,10 g
Tuky138,60 g
– nasycené28,31 g
– nenasycené92,65 g
–– mononenasycené41,12 g
–– polynenasycené51,52 g
––– omega 31,55 g
Vláknina36,15 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy575,45 g
– cukry322,05 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
150 g 150 g práškového cukru Cukr bílý 150 g
70 g 70 g tuku Margarín 70 g
100 ml 100 ml kysane smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
špetka špetka soli Sůl mořská
150 g 150 g mletého maku Mák modrý mletý 150 g
100 g 100 g práškového cukru Cukr bílý 100 g
150 ml 150 ml vody Voda 150 ml
50 g 50 g mletých piškotů Piškoty 50 g
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
mletý hřebíček Hřebíček
strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu Citronová kúra čerstvá
3 lžice 3 lžice rozinek Rozinky 45 g
1 1 vajíčko Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.