Nutriční hodnoty (Makový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 629 kJ / 3 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,10 g |
| Tuky | 138,60 g |
| – nasycené | 28,31 g |
| – nenasycené | 92,65 g |
| –– mononenasycené | 41,12 g |
| –– polynenasycené | 51,52 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 36,15 g |
| Cholesterol | 554 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 575,45 g |
| – cukry | 322,05 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 150 g 150 g práškového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 70 g 70 g tuku | Margarín | 70 g |
| 100 ml 100 ml kysane smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g mletého maku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 100 g 100 g práškového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 50 g 50 g mletých piškotů | Piškoty | 50 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| mletý hřebíček | Hřebíček | |
| strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| 3 lžice 3 lžice rozinek | Rozinky | 45 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |