Nutriční hodnoty (Makový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 629 kJ / 3 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,10 g |
Tuky | 138,60 g |
– nasycené | 28,31 g |
– nenasycené | 92,65 g |
–– mononenasycené | 41,12 g |
–– polynenasycené | 51,52 g |
––– omega 3 | 1,55 g |
Vláknina | 36,15 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 342 mg |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 575,45 g |
– cukry | 322,05 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
150 g 150 g práškového cukru | Cukr bílý | 150 g |
70 g 70 g tuku | Margarín | 70 g |
100 ml 100 ml kysane smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
150 g 150 g mletého maku | Mák modrý mletý | 150 g |
100 g 100 g práškového cukru | Cukr bílý | 100 g |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
50 g 50 g mletých piškotů | Piškoty | 50 g |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
mletý hřebíček | Hřebíček | |
strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
3 lžice 3 lžice rozinek | Rozinky | 45 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |