Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 965 kJ / 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,42 g |
| Tuky | 2,31 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,42 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 31,91 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,75 g |
| Sůl | 9,18 g |
| Sacharidy | 27,71 g |
| – cukry | 13,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 3 3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem | Rozmarýn sušený | |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 50 ml 50 ml vody + vývar z jazyků | Vývar hovězí | 50 ml |
| 1 1 kostku kvalitního zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | |
| 1 1 velkou mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
| plátek plátek másla na zjemnění | Máslo kravské |