Nutriční hodnoty (Chlebová polévka s kořenovou zeleninou a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 321 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,58 g |
Tuky | 23,01 g |
– nasycené | 1,97 g |
– nenasycené | 20,06 g |
–– mononenasycené | 13,89 g |
–– polynenasycené | 6,17 g |
––– omega 3 | 1,80 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,30 g |
– cukry | 8,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce oleje nebo 1 lžíce vepřového sádla | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g |
2 hrsti 2 hrsti nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
5 krajíců 5 krajíců chleba (-2 až 3 dny starého,nakrájeného na kostičky) | Chléb pšeničný kváskový | |
1 l 1 l libovolného vývaru/použila jsem uzený (nemáme-li,dáme horkou vodu) | ||
horká voda na případné naředění | Voda | |
vejce (počet podle chuti) | Vejce slepičí | |
3 3 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
1 hrst 1 hrst nakrájené zelené natě lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý |