Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie5 658 kJ /
1 352 kcal
Bílkoviny32,70 g
– z toho živočišné bílkoviny20,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,84 g
Tuky110,29 g
– nasycené64,33 g
– nenasycené39,74 g
–– mononenasycené34,98 g
–– polynenasycené4,76 g
––– omega 30,46 g
Vláknina35,79 g
Cholesterol 809 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy41,64 g
– cukry22,24 g
––– laktóza4,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 menší mrkev Mrkev čerstvá 150 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 menší celer Celer bulva čerstvá 540 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česnek Česnek čerstvý 21 g
celerová nať Petržel nať čerstvá
kachní droby Droby kachní směs
ořez z kachny Kachna prso s kůží
2 2 bobkový list Bobkový list sušený
6 kuličky 6 kuličky nové koření Nové koření
10 kuličky 10 kuličky celý pepř Pepř černý
10 dkg 10 dkg máslo Máslo kravské 100 g
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
petrželka Petržel nať čerstvá
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 dcl 1 dcl smetana - mléko Smetana kravská sladká 12% 100 ml
strouhanka Strouhanka pšeničná
1 špetka 1 špetka muškátový oříšek Muškátový oříšek
2 špetky 2 špetky majoránka Majoránka sušená
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.