Nutriční hodnoty (Škvarkové pečivo podle našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 122 kJ / 3 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 211,96 g |
| – nasycené | 81,12 g |
| – nenasycené | 117,36 g |
| –– mononenasycené | 93,64 g |
| –– polynenasycené | 23,72 g |
| ––– omega 3 | 1,83 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 227,44 g |
| – cukry | 17,94 g |
| ––– laktóza | 2,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 250 g 250 g mletých škvarků (nejlépe domácích) | Škvarky | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| kmín či mák na posypání | Kmín |