Nutriční hodnoty (Portugalská "kamenná" polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 811 kJ / 1 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 82,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,64 g |
Tuky | 62,41 g |
– nasycené | 24,94 g |
– nenasycené | 34,96 g |
–– mononenasycené | 14,79 g |
–– polynenasycené | 20,17 g |
––– omega 3 | 2,03 g |
Vláknina | 37,03 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 7,90 g |
Sacharidy | 200,23 g |
– cukry | 52,38 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
3 3 cibule (nakrájené na kostky) | Cibule čerstvá | 210 g |
3 3 pórky (nakrájené na tenká kolečka) | Pórek čerstvý | |
4 4 brambory (nakrájené na kostky) | Brambor zimní | 200 g |
4 4 mrkve (nakrájené na kolečka) | Mrkev čerstvá | 200 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
3 hrnky 3 hrnky jemně nakrájeného zelí | Zelí bílé čerstvé | |
7 hrnků 7 hrnků slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 1750 ml |
1 1 bobkovy list | Bobkový list sušený | |
225 g 225 g uzené šunky | Šunka vepřová uzená | 225 g |
100 g 100 g Chorizo a nebo jine palive cabajky | Chorizo | 100 g |
540 ml 540 ml rajčat v konzervě | Rajče červené čerstvé | 540 g |
540 ml 540 ml červených fazoli v konzervě (scezene a proplachnute vodou) | Fazole červená ledvina | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin (makaronu) | Těstoviny pšeničné | 125 g |
čerstvou zelenou petržel nejlépe hladkou | Petržel kořenová čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř podle chuti | Pepř černý |