Nutriční hodnoty (Portugalská "kamenná" polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 811 kJ / 1 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,64 g |
| Tuky | 62,41 g |
| – nasycené | 24,94 g |
| – nenasycené | 34,96 g |
| –– mononenasycené | 14,79 g |
| –– polynenasycené | 20,17 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 37,03 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 3,40 g |
| Sůl | 7,90 g |
| Sacharidy | 200,23 g |
| – cukry | 52,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 3 3 cibule (nakrájené na kostky) | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 3 pórky (nakrájené na tenká kolečka) | Pórek čerstvý | |
| 4 4 brambory (nakrájené na kostky) | Brambor zimní | 200 g |
| 4 4 mrkve (nakrájené na kolečka) | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 hrnky 3 hrnky jemně nakrájeného zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 7 hrnků 7 hrnků slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 1750 ml |
| 1 1 bobkovy list | Bobkový list sušený | |
| 225 g 225 g uzené šunky | Šunka vepřová uzená | 225 g |
| 100 g 100 g Chorizo a nebo jine palive cabajky | Chorizo | 100 g |
| 540 ml 540 ml rajčat v konzervě | Rajče červené čerstvé | 540 g |
| 540 ml 540 ml červených fazoli v konzervě (scezene a proplachnute vodou) | Fazole červená ledvina | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin (makaronu) | Těstoviny pšeničné | 125 g |
| čerstvou zelenou petržel nejlépe hladkou | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý |