Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Portugalská "kamenná" polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 811 kJ /
1 867 kcal
Bílkoviny111,89 g
– z toho živočišné bílkoviny82,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,64 g
Tuky62,41 g
– nasycené24,94 g
– nenasycené34,96 g
–– mononenasycené14,79 g
–– polynenasycené20,17 g
––– omega 32,03 g
Vláknina37,03 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 3,40 g
Sůl7,90 g
Sacharidy200,23 g
– cukry52,38 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 polévkové lžíce oleje Olej řepkový
3 3 cibule (nakrájené na kostky) Cibule čerstvá 210 g
3 3 pórky (nakrájené na tenká kolečka) Pórek čerstvý
4 4 brambory (nakrájené na kostky) Brambor zimní 200 g
4 4 mrkve (nakrájené na kolečka) Mrkev čerstvá 200 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
3 hrnky 3 hrnky jemně nakrájeného zelí Zelí bílé čerstvé
7 hrnků 7 hrnků slepičího vývaru Vývar kuřecí 1750 ml
1 1 bobkovy list Bobkový list sušený
225 g 225 g uzené šunky Šunka vepřová uzená 225 g
100 g 100 g Chorizo a nebo jine palive cabajky Chorizo 100 g
540 ml 540 ml rajčat v konzervě Rajče červené čerstvé 540 g
540 ml 540 ml červených fazoli v konzervě (scezene a proplachnute vodou) Fazole červená ledvina
1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin (makaronu) Těstoviny pšeničné 125 g
čerstvou zelenou petržel nejlépe hladkou Petržel kořenová čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř podle chuti Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.