Nutriční hodnoty (Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,31 g |
| Tuky | 48,05 g |
| – nasycené | 12,92 g |
| – nenasycené | 25,40 g |
| –– mononenasycené | 19,38 g |
| –– polynenasycené | 6,01 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 30,87 g |
| Cholesterol | 69 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 47,80 g |
| – cukry | 24,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kysaného sudové zelí (v našem kraji je vynikající Křimické) | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 15 dkg 15 dkg domácího uzeného boku | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 2 dl 2 dl vody ze strouhaných brambor (syrových) | ||
| 1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého bobkového listu | Bobkový list mletý | |
| kmín | Kmín | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská |