Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Nakládané zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

6. 10. 2010 17:44

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 578 kJ / 3 246 kcal
Bílkoviny165,88 g
Tuky21,01 g
Vláknina270,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81,67 g
Sůl200,00 g
Sacharidy462,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Může se i do větší sklenice a postupně odebírat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jaaja

28. 9. 2018 06:53

Něco jsem udělala asi špatně, protože mi to zeli začalo bublat jak je smíchané na těch 24 hodin na uležení. Myslim, že kvasit nemá. Mám to vyhodit? Co jsem pokazila? Poradíte mi? Dekuji

Jaroslav

20. 8. 2017 11:24

pranvera: škoda že nečtete ingredience

cvrnda

9. 11. 2013 18:53

Omlouvám se,na ocet jsem zapoměl. Děkuji za upozornění.

pranvera

7. 11. 2013 08:15

Ahoj,chci tohle zelíčko udělat a chci se zeptat ocet se tam nedává? :-Ohttp://www.toprecepty.cz/recept/15133-nakladane-ze...

tejaja

16. 11. 2011 17:27

smukoo: veď je tam napísané : ...plníme do sklenic...
Poznámka je vysvetľujúca, že nemusia to byť 7 dl fľaše, to snáď je pochopiteľné...:-S

smukoo

16. 11. 2011 16:35

... nejak veľa zelí na jeden pohár!!!!

JanaDorazinova

7. 10. 2010 14:10

Láďo, nešla by ta fotka otočit? :-)) Jinak proč ne, já pyrosiřičitan draselný ani neznám;-):yes:

savlinka

6. 10. 2010 18:55

také dělámea,el do zeláku:yes::yes::yes:

Klara

6. 10. 2010 18:43

Popri kvasenej kapuste, robím vždy aj takúto. Chuťove je iná ako kvasená, je šalátovejšia. Tým, že dlho vydrží, sa dá použiť neskôr namiesto kvasenej, keď už sa tá minula. Máme ju veľmi radi a skutočne tá kávová lyžička chémie, by nemala tak škodiť /nie som chemik/, ovšem nikdy sa nedá vedieť, keď kúpime v obchode, ako bola kvasená.

zizala

6. 10. 2010 18:07

Sladkokyselé zelí nakládám taky, ale steriluju ho, chemický způsob uchovávání potravin v domácnostech už se opouští právě pro jeho sporné důsledky. Ale každý ať si dělá podle svého ;-)

Lenka

6. 10. 2010 18:06

Naše babička i toto zelí dělá každý rok od pradávna a je úplně jiné než kysané zelí nebo sterilované zelí. Právě ten pyrosiřičitan tomu dá jinou výbornou nezaměnitelnou chuť a je křupavé. Také malá zarovnaná kávová lžička na 10 kg zelí není nic.
Dávám bod, protože zelíčko je super. :yes:;-)

cvrnda

6. 10. 2010 18:03

ano je jistě zdravější kysané ale k něčemu mam raději sladkokyselé a da se jíst i jako salát da se i kombinovat i s tím kysaným a opravdu neni třeba sterilizovat

zizala

6. 10. 2010 17:53

Spagi, mluvíš mi z duše, zrovna jsem chtěla napsat, že bych to zelí raději sterilovala ;-):yes:

spagetka

6. 10. 2010 17:52

Pyrosiřičitan bych nepoužila. Může být přičinou alergie a myslím že chemie je kolem nás dost, je lepší využít vlastního kysání zelí, určitě to je zdravější.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládané zelí nakládané zelí recept nakládané kysané zelí recepty recept na nakládané zelí recept na nakladane kysané zelí domácí nakládané zelí nakládané zelí do zeláku recept na domácí nakládané zelí sterilizace zelí zeli nakladané kysané zelí do zeláku nakládáné kysané zelí nakládané zelí do sklenic kysané zelí nakládání nakládané kyselé zelí jak sterilizovat zeli nakladani zeli recept nakladane zeli nakládané zelí v zeláku nakládané domácí kysané zelí recept

Suroviny: zelí, cibule, kmín celý, voda, ocet, sůl, cukerin, pyrosiřičitan draselný

TopRecepty.cz

Nakládané zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqvJ