Nutriční hodnoty (Řecká líná tyropita - Tempelopita)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 73,84 g |
| – nasycené | 21,19 g |
| – nenasycené | 47,85 g |
| –– mononenasycené | 41,17 g |
| –– polynenasycené | 6,67 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 26,24 g |
| – cukry | 24,75 g |
| ––– laktóza | 24,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hrnky pol. mouky (možná i trochu víc) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 hrnky 2 hrnky hustého jogurtu (pokud bude ovčí, tím líp) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 500 ml |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oliv. oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky rozdrobené fety | Sýr feta | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku vody | Voda | 375 ml |
| trochu trochu pepře | Pepř černý | |
| soli | Sůl mořská | |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 83.3333358168602 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek rozdrobené fety | Sýr feta | |
| 1 lžíce 1 lžíce oliv. oleje (nebo rozpuštěného másla) | Olej olivový | 11 ml |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| a mouky na vymazání a vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |